Adwords foutje: Goedkope Sony Bravia voor €1.238,45


Vandaag dacht ik de goedkoopste Sony Bravia TV van Nederland te kunnen kopen; Een Sony KD-55XD9305 voor slechts €1.238,45 Euro. De vreugde was echter van korte duur; Er stond een verkeerde prijs in de Google Adwords advertentie.

 

Sony KD-55xd9305 Adwords advertentie

Omdat ik heel zorgvuldig omga met mijn rechtsbijstandverzekeringPlatteTV goede reviews heeft en ik een vermoeden heb waar de fout ligt, heb ik de zaak niet doorgezet.

Ad customizers

PlatteTV heeft niet duidelijk aangegeven waar de fout precies zat. Op basis van de huidige informatie (fout in de techniek en dat de prijs lager is dan de inkoopprijs) ligt de fout waarschijnlijk in de datafeed voor Ad customizers.

Met Ad customizers kan je – net zoals de Keyword Insertion mogelijkheid ({KeyWord: Standaard Tekst}) -teksten vervangen en toevoegen in een Adwords Advertentie. Wat ik vermoed is dat de inkoopprijs in de datafeed is gebruikt en dat ze daar tijdelijk de “BTW Deals” korting op hebben berekend.

Het verkeerd gebruiken van inkoopprijzen komt regelmatig voor. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen, maar de simpelste is meestal om de data te vergelijken (inkoopprijs en verkoopprijs) voordat je de feeds genereert.

Voor technische vragen en maatwerkoplossingen verwijs ik je graag door naar Netsquare. Heb je vragen over Google Adwords of heb je toevoegingen voor dit artikel (uiteraard met backlink mits je een slecht link-profiel hebt): Neem contact met mij op.

 

 

 

Bekijk ook